In beweging met reuma

Nieuws

In beweging met reuma

Reuma 5.png

Zwemmen zorgt voor sterkere spieren en soepelere gewrichten.

Heb je een vorm van reuma? Dan is regelmatig bewegen extra belangrijk. Sporten en bewegen is ontspannend, goed voor je gezondheid en je leert nieuwe mensen kennen. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat jouw botten en spieren sterker worden en je gewrichten soepeler blijven. Niet alle beweegactiviteiten zijn geschikt wanneer je reuma hebt, maar er zijn genoeg leuke beweeg- en sportactiviteiten die goed zijn voor mensen met reuma, bijvoorbeeld zwemmen en aquasporten.

Wist je dat?

- Reuma een verzamelnaam is voor meerdere verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt.

- Een op de negen mensen in Nederland een vorm van reuma heeft.

- Iedereen reuma kan krijgen, op elke leeftijd.

- Reuma vaak onzichtbaar is. Het is aan de buitenkant niet te zien.

- Er elke dag 700 mensen bij komen met een vorm van reuma.

Zwemmen met reuma

Doordat je in het water geen last hebt van zwaartekracht is bewegen gemakkelijker. En dat is precies wat je nodig hebt als je last heb van pijn en stijfheid. Met zwemmen train je veel verschillende spieren, verbeter je jouw uithoudingsvermogen en houdt je de gewrichten soepeler. Blijf in beweging en ga voor “zwemmen met reuma”!

Wordt vervolgd...
Samen met ReumaNederland gaan we aan de slag om alle instructeurs op te leiden tot ‘reumadeskundige in het water’. De instructeurs kunnen begin 2024 professionele begeleiding bieden door middel van variatie in de aquasportlessen. Hierdoor kan iedereen straks mee doen op zijn eigen niveau en zijn de lessen voor iedereen nog toegankelijker. Meer informatie over deze ontwikkelingen volgen.

Heb je vragen over zwemmen met Reuma? Kijk dan hier.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.